Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Designers´ Saturday 2023

Designers Saturday

Lansering av Mandal // "Playful Precision - En fargestudie"

Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 8 -9.sept

Program

Fredag 8.sept | Åpent 09.00 - 16.00
15.00 - 15.30 - Design-talk

Lørdag 9.sept | Åpent 09.00 - 18.00
16.00 - 16.30 - Design-talk

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik inviterer til Design Talk i Kulturkirken Jakob: Playful Precision - Et fargestudie & lansering av ulltekstilet Mandal. Bli kjent med nyheten ulltekstilet Mandal, et fargestudie. Vi har laget 46 friske farger som kan legges på lag og lekes med. Mandal er designet av vår Senior Designer & Produktutvikler Ragnhild Nordhagen og fargesatt i samarbeid med Christiane Müller. Fra kl 15.00 - 15.30 vil Ragnhild presentere Mandal, med fokus på fargeutvikling, tekniske egenskaper, og inspirasjonen bak.

Les mer her

Lansering av Mandal - "Playful Precision - En fargestudie"

Ulltekstilet Mandal er en fargestudie. Fordi vi jobber med et naturlig materiale, er naturens farger aldri langt unna i tankene våre, og vi vet at naturens farger påvirker oss dypt. Inspirasjon er noe vi sanker fra omgivelsene rundt oss og som vi bearbeider, utvider og reduserer frem til trådene samles og et nytt design trer tydelig frem. Vi bygger på impulser som vi møter i vårt fargefylte arbeidsmiljø, mennesker vi omgir oss med, naturen med sine sesongmessige endringer og reiser fylt med design, kunst og arkitektur. Fargene til Mandal har vært en prosess for å finne langvarige fargevalg. Vi har laget 46 friske farger som kan legges på lag og lekes med.

Mandal er en moderne to-skaft som forteller historien om veving med enkel sammenbinding av en tråd med en annen. Dimensjonene er små og proporsjonene på renning og veft er balansert, et perfekt lerret for å blande farger med leken presisjon. Mandal er et glatt, delikat ullstoff som passer perfekt inn i og komplimenterer møbelkolleksjonen vår. Mandal er designet av Ragnhild Nordhagen og fargesatt i samarbeid med Christiane Müller.

COLLAB: Edvin Klasson x Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Årets utstilling er designet av Edvin Klasson. Edvin er en Oslo-basert designer som jobber innen møbel- og produktdesign. Edvins arbeid er preget av en utforskning av symbolikk, historie og kulturarv. Klasson har en MA-grad i industriell design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, inkludert designstudier ved Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main og kunsthistoriestudier ved Universitetet i Oslo. Han vant Norsk Designråds 'Unge Talenter' i 2013, 'DOGA-merket for god design' i 2018, og en NYCxDESIGN 'Honoree'-pris i 2019. Arbeidene hans er kjøpt opp av Norges Nasjonalmuseum for kunst, arkitektur og design og stilte ut både i inn- og utland med show i Milano, New York, Brussel, Kortrijk, Stockholm og Berlin.

-Jeg stiller ofte spørsmål ved arven etter kulturelle produkter, enten eldgamle eller relativt nye, gjennom nytolkning og symbolsk lek. Å endre kontekst, forbedre egenskaper og bygge nye fortellinger er alle elementer i min designpraksis. Gjennom samarbeidet med Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har vi sett på hvordan det nye tekstilet Mandal kan skape et retningsskifte i kommunikasjonen, samtidig som vi bevarer håndverket, kvaliteten og historien. Mandal har en stor og spennende fargepalett, og en struktur som er strammere og lettere enn det vi ofte ser fra GU.

Designeren er inspirert av det fargefylte miljøet vi omgir oss med og impulsene vi får gjennom møter med mennesker, kunst, arkitektur og design. Fargene er nøye balanserte og skaper en palett som gjør at man har et stort rom for å leke seg, samtidig som resultatet blir delikat og gjennomtenkt uansett hvilke kombinasjoner man velger. Vi kaller det «Playful Precision – en fargestudie. Utstillingen er et resultat av lek med klassiske formelementer og fargekombinasjoner.

Edvin Klasson