Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Anemone Wille Våge

Anemone Ville Wåge

Anemone Wille Våge er en av Norges fremste interiør designere. Hun startet firmaet Anemone Studio (tidligere Wille Interiør) i Oslo, og er i dag kreativ leder.

Siden 1989 har Anemone Wille Våge og Wille Interiør skapt iøynefallende interiører på en lang rekke hoteller, restauranter og private prosjekter over hele verden, deriblant kongeleiligheten på Slottet i Oslo. I tillegg har hun gjort det prisbelønte hotellet The Thief og The Hub, Clarion Hotel Post i Gøteborg, Skt. Petri i København og Caledonien i Kristiansand. Hun står også bak renovering av kjente landemerker som Theatercafeen og Eik Annen Etage på Hotel Continental. Hun står bak eksklusive interiører for fritidsboliger, yachter, cruiseskip og privatfly, så vel som kongelige og private residenser i Frankrike, England, USA og Spania. Hun gav i 2010 ut boka Interiørdesign på Aschehoug forlag.

«For meg har interiør alltid vært en måte å uttrykke meg på. Jeg blir lett inspirert. Det kan komme av alt fra dufter, musikk, detaljer, reiser, minner man tar med seg,» sier den meritterte interiørarkitekten. «Jeg forestiller meg folks liv utspille seg i interiørene jeg skaper, enten det er en person som ankommer et hotell eller kommer hjem fra jobb. Det blir nesten som teater.»

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har i likhet med Anemone Wille Våge, lang erfaring i det internasjonale cruise- og hotellmarkedet, og er en av få tekstilbedrifter i verden som har alle prosesser under eget tak. Med over 130 års erfaring, er GUs tekstiler konstruert for å imøtekomme de strenge kvalitetskravene i kontraktsmarkedet. Lillehammerbedriftens tekstiler er å finne på skipene til verdens største cruiserederier, som Disney Cruises og Royal Caribbean Cruise Line. Noen av tekstilene i hospitality-kolleksjonen er allerede tatt i bruk på luksuriøse Hotel Skt. Petri i København og på den sofistikerte og moderne Nodee Barcode i Oslo.

Anemone

«Anemone Wille Våge for GU» kombinerer Anemones sans for stemningsfulle og detaljrike interiører med GUs kompromissløse standard for design og kvalitet.

Anemone Wille Våge x GU

«Vi er stolte over å presentere dette samarbeidet med Anemone, og tror farge- og strukturrikdommen vitner om et kompromissløst arbeid innen design og produksjon av tekstiler i verdensklasse» sier designer og produktutvikler hos GU, Ragnhild Nordhagen.

«Anemone Wille Våge x GU» kombinerer Anemones sans for stemningsfulle og detaljrike interiører med GUs kompromissløse standard for design og kvalitet. Kolleksjonen består av 12 tekstiler og 72 fargevariasjoner. Ensfargede cheniller, klassiske striper, grafiske mønstre og ullbouclé er samlet i en inspirerende kolleksjon tuftet på Anemones filosofi for innredning av hoteller og restauranter; Det skal være annerledes enn et hjem, men samtidig varmt, innbydende og vennlig. Det skal samtidig være litt teater, en slags scenografi, en iscenesettelse av livet, av kontraster, et rom i rommet hvor du ikke oppfatter alt ved første øyekast. Interiørene skal stimulere sansene med en dash drama, dybde og begeistring, der detaljene kommer til syne litt etter litt.