Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Amdal - Et sofistikert og mykt ulltekstil med høy slitestyrke

Amdal
Foto: Dutch Quality Group

Amdal ble designet av Per Bjørnsen i 2001, og er en av bestselgerne hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik - og det er ikke uten grunn.

Design: GU Design Team / Per Bjørnsen | Colours: Ragnhild Nordhagen / Christiane Müller

Amdal har vært et av Gudbrandsdalens Uldvarefabriks bestselgende tekstiler både i Norge og utlandet siden Per Bjørnsens populære design ble lansert for første gang i 2001. I 2019 fikk Amdal en ny fargepalett. Denne består av 30 sofistikerte farger som er en kombinasjon av eksisterende bestselgere og 17 nye vakre farger signert Gudbrandsdalens Uldvarefabrik sin inhouse designer Ragnhild Nordhagen, i samarbeid med Christiane Müller fra Müller van Tol.

Amdal

Bemerkelsesverdig komfort og høy slitestyrke i kombinasjon med en sofistikert fargepalett gjør Amdal til en favoritt.

Fargepaletten gir en følelse av luksuriøs taktilitet og Amdals karakteristiske tovede tekstur har en bemerkelsesverdig komfort og slitestyrke som gjør ulltekstilet allsidig i bruk. Amdal er sertifisert med det europeiske miljømerket EU blomsten, som dokumenterer at produktene som tildeles merket tilfredsstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav.

Amdal består av 70% ull og 30% viskose, og har en slitestyrke på 100.000 rotasjoner. Bemerkelsesverdig komfort og høy slitestyrke i kombinasjon med en sofistikert fargepalett gjør Amdal til en favoritt.

Amdal
Foto: Sverre Uhnger