Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Lyngdal - En fordypning i naturlig struktur

Lyngdal

Lyngdal er et håndverksstudium inspirert av historiene som naturen selv forteller.

Lyngdal er et håndverksstudium inspirert av historiene som naturen selv forteller. Vi har gitt skogens, havets og fjellets former videre til dette unike tekstilet gjennom en spennende struktur, harmonert med tradisjonell vevteknikk og slitesterk kvalitet som gleder og varer i generasjoner. 


Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen / Inspired by Pia Bjørnstad Colours by: Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller / Studio Mülller van Tol

Skjønnheten i det ufullendte

Med Lyngdal har vi vevet sammen naturen på sitt villeste og vakreste. Vi har forent håndverk og natur, funnet skjønnhet i det ufullendte og dyrket det ujevne, det rue og det røffe. Og vi har tatt med oss naturens egne historier inn i fabrikken; om små vindvridde fjellbjørker, om elver som har gravd seg inni fjellet og om lyngen som nekter å bukke under for stormen. Det er disse formene og denne slitesterke kvaliteten som har gitt inspirasjon og navn til det nye tekstilet vårt; Lyngdal.

– Vi har lånt litt av det naturen former og får til, forteller Ragnhild Nordhagen, senior designer og produktutvikler hos Gudbrandsdalen Uldvarefabrik.

Lyngdal

Med Lyngdal har vi forent håndverk og natur, funnet skjønnhet i det ufullendte og dyrket det ujevne, det rue og det røffe.

En ny kolleksjon med 5 farger

Lyngdal har en vakker palett med jordtoner, lånt fra hav og vann, jord og sand, himmel og horisont. Rolige farger møter subtil, myk og ujevn struktur, og gir opplevelsen av lunhet og varme både når du ser på tekstilet, kjenner på det og skaper atmosfærer gjennom å kombinere de ulike fargetonene med hverandre.

Alle egenskaper som gjør et tekstil unikt

Naturen har vakre uregelmessigheter, bukter og vendinger – små, små detaljer som er interessante og som utfordrer sinnet vårt til å koble seg til miljøet rundt oss. Veldig få ting i naturen er strømlinjeformet eller perfekt, heldigvis, forteller Ragnhild og betrakter tekstilet hun har mellom hendene.

– Lyngdal sin historie skal fremme design og kvalitet med inspirasjon fra nettopp dette, sammen med solid håndverk og vevteknikk. Lyngdal representerer selve DNAet vårt, og er grunnlagt på det absolutt beste av tekstilekspertisen vår, sier hun videre. 

Ragnhild Nordhagen

Lyngdal har en vakker palett med jordtoner, lånt fra hav og vann, jord og sand, himmel og horisont.

En unik og eventyrlig struktur med slubgarn

Lyngdal kan kjennes igjen på det tykke slubgarnet som er tvunnet sammen med en jevn, tynn, svart tråd. Strukturen i trådene skiller seg ut fra hverandre, og møtet mellom de ulikt formede garnene skaper et bølgende, subtilt og tilfeldig mønster i stoffet. – Akkurat som skjønnheten av de ujevne partiene i naturen, smiler Ragnhild. Vi kaller det tilfeldig perfeksjon

Lyng tåler storm. Lyngdal tåler tid, bruk og slit

Lyng er en plante som vokser naturlig i fjellet og på kysten her i Norge. Navnet «Lyngdal» er inspirert av nettopp lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen. Den er utrolig tilpasningsdyktig og en veldig sterk, en solid plante som ikke krever mye av omgivelsene. Den kan overleve de tøffeste forhold.

– Vi syntes det var et ganske passende navn for Lyngdal fordi det er nettopp dette vi ser i dette tekstilet – et veldig sterkt og solid stoff som vil vare i generasjoner. Dette stoffet representerer vår D.N.A og det absolutt beste av tekstilekspertisen vår, sier Ragnhild.

Lyngdal har estetikken og egenskapene som gjør et tekstil både tidløst og brukervennlig. Sammen gir trådene en god tyngde som tåler mye og det benyttes 1 kg ull per meter i produksjonen av dette tekstilet, som er perfekt, robust og vakkert uansett bruksområde. 

Lyngdal

Navnet «Lyngdal» er inspirert av lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen. Lyngdal representerer selve DNAet vårt, og er grunnlagt på det absolutt beste av tekstilekspertisen vår.

Lyngdal

Lyngdal