Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Lyngdal - En fordypning i naturlig struktur

Lyngdal

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen / Inspired by Pia Bjørnstad Colours by: Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller / Studio Mülller van Tol

Lyngdal er et håndverksstudium. Tekstilet har alle egenskapene som gjør et stoff unikt: et tykt slubgarn, tvunnet med en jevn, tynn, svart tråd. Strukturen i trådene skiller seg ut, og møtet mellom de tynne og tykke delene av garnene skaper et subtilt, tilfeldig mønster i stoffet.

Lyngdal

Tekstilet har alle egenskapene som gjør et stoff unikt: et tykt slubgarn, tvunnet med en jevn, tynn, svart tråd.

- I de norske fjellene har du vakre, solide, små fjellbjørker som har akklimatisert seg til de harde fjellforholdene. Stammen er ofte veldig vridd av vinden og av påvirkningen fra omgivelsene, sier Ragnhild Nordhagen, Senior Designer & Produktutvikler ved Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Ragnhild Nordhagen

- Du har også elver der vannet har gravd seg inn i fjellet år etter år. Dette er den typen skjønnhet som naturen har formet med ujevne partier, akkurat som slubgarnet i Lyngdal. Man får virkelig en vakker struktur, fortsetter hun.

Lyngdal

Navnet «Lyngdal» er inspirert av lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen.

Lyng er en plante som vokser naturlig i fjellet og på kysten her i Norge. Navnet «Lyngdal» er inspirert av nettopp lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen. Den er utrolig tilpasningsdyktig og en veldig sterk, en solid plante som ikke krever mye av omgivelsene. Den kan overleve de tøffeste forhold. 

Lyngdal

– Vi syntes det var et ganske passende navn for Lyngdal fordi det er nettopp dette vi ser i dette tekstilet – et veldig sterkt og solid stoff som vil vare i generasjoner. Dette stoffet representerer vår D.N.A og det absolutt beste av tekstilekspertisen vår, sier Ragnhild.

Lyngdal