Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Arkiv 4

Arkiv 4 har sin opprinnelse i et kåpestoff først produsert i 1959. Stoffet har blitt rekonstruert som et slitesterkt møbelstoff og fargene har blitt modernisert av en av Norges fremste interiørdesignere, Anemone Wille Våge. Kombinert med spennende farger fremhever tekstilet ethvert møbel det trekkes på. Arkiv 4 har en høy andel av ull som gjør tekstilet naturlig brannhemmende og meget slitesterkt.

Design: GU Design Team / Merete Serrano & Christiane Müller | Colours: Anemone Wille Våge / Ragnhild Nordhagen

 • Artikkelnr. 5533
  Komposisjon 75% ull / 25% viskose
  Vekt 760 g/m
  Bredde 130 cm
 • Martindale (slitestyrke) 51 000
  Lysekthet (1-8) 4
  Gniekthet tørr (1-5) 3-4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Nei
  Flammesikring FTP Code: Part 8 (IMO)
  EN ISO 1021: Part 1+2
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Tåler normal rensing
  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke vaskes
  Kan ikke klorblekes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Arkiv 4

Inspirasjon

Arkiv 4 har sin opprinnelse i et kåpestoff først produsert i 1959. I 2012 fant den tyske designeren Christiane Müller en stoffprøve under en skattejakt i et arkiv på loftet i en av de gamle fabrikkbygningene. Stoffet har blitt rekonstruert som et slitesterkt møbelstoff og fargene har blitt modernisert av en av Norges fremste interiørdesignere, Anemone Wille Våge.

Den rike teksturen i tekstilet kommer til sin rett når flere egenartede garner tvinnes sammen. Kombinert med spennende farger fremhever tekstilet ethvert møbel det trekkes på. Arkiv 4 har en høy andel av ull som gjør tekstilet naturlig brannhemmende og meget slitesterkt.