Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Lyngdal

Lyngdal er et studium av håndverk og av alle egenskapene som gjør et stoff unikt: et tykt slubgarn, tvunnet med en jevn, tynn, svart tråd. Den glatte vevingen lar strukturen til trådene skille seg ut, og møtet av tynnere og tykkere deler av garnet skaper et subtilt, tilfeldig mønster i stoffet. 

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen / Inspired by Pia Bjørnstad

 • Artikkelnr. 5330
  Komposisjon 99% ull / 1% polyamid
  Vekt 980 g/m
  Bredde 140 cm
 • Martindale (slitestyrke) 100 000
  Lysekthet (1-8) 5-7
  Gniekthet tørr (1-5) 4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Ja
  Flammesikring FTP Code: Part 8 (IMO)
  EN ISO 1021: Part 1+2
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Tåler normal rensing
  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke vaskes
  Kan ikke klorblekes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Lyngdal moodboard

Inspirasjon

Lyngdal er et studium av håndverk og av alle egenskapene som gjør et stoff unikt: et tykt slubgarn, tvunnet med en jevn, tynn, svart tråd. 

Naturen har vakre uregelmessigheter: bukter og vendinger - små, små detaljer som er interessante og som utfordrer sinnet vårt til å koble seg til miljøet rundt oss. Veldig få ting i naturen er strømlinjeformet eller perfekt, heldigvis. 

Navnet «Lyngdal» er inspirert av lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen. Plantene har en tendens til å vokse på steder med hardt vær langt oppe i fjellet og ut mot kysten. De er hardføre og lettstelte, og er en refleksjon av estetikken Lyngdal presenterer.

Tekniske kvaliteter

Dette er et og slitesterkt tekstil med god tyngde som tåler mye. Det benyttes 1 kg ull pr meter i produksjonen av Lyngdal. Den glatte vevingen lar strukturen til trådene skille seg ut, og møtet av tynnere og tykkere deler av garnet skaper et subtilt, tilfeldig mønster i stoffet.