Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Bardal

Bardal er et klassisk, melert ullstoff i en moderne og dempet palett. Tekstilet er designet av en av Norges dyktigste og mest erfarne tekstildesignere, Merete Serrano. Den jevne og myke overflaten understrekes av duse og melerte farger. Fargepaletten på 29 farger er inspirert av naturtoner som morgenlyset over Mjøsa og lune sommerkvelder i Gudbrandsdalen. Bardal er et nydelig tekstil som skaper en varm, innbydende og harmonisk atmosfære. 

Design: GU Design Team / Merete Haabeth Serrano | Colours: Ragnhild Nordhagen / Christiane Müller

 • Artikkelnr. 5095
  Komposisjon 70% ull / 30% viskose
  Vekt 540 g/m
  Bredde 140 cm
 • Martindale (slitestyrke) 62 000
  Lysekthet (1-8) 5-7
  Gniekthet tørr (1-5) 4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Ja
  Flammesikring FTP Code: Part 8 (IMO)
  EN ISO 1021: Part 1+2
  Cal. TB117;2013
  BS 5852: Part 2 (Crib 5)
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Tåler normal rensing
  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke klorblekes
  Kan ikke vaskes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Bardal LK Hjelle
Foto: LK Hjelle / Frí

Inspirasjon

Bardal er et klassisk, melert ullstoff i en moderne og dempet palett. Tekstilet er designet av en av Norges dyktigste og mest erfarne tekstildesignere, Merete Serrano. Merete reiste rundt på Summøre i 2013 og snakket med flere aktører i møbelbransjen for å finne inspirasjon til et godt tekstil mot hjemmemøbelmarkedet.

Den jevne og myke overflaten understrekes av duse og melerte farger. Fargepaletten på 29 farger er inspirert av naturtoner som morgenlyset over Mjøsa og lune sommerkvelder i Gudbrandsdalen. Bardal er et nydelig tekstil som skaper en varm, innbydende og harmonisk atmosfære. Det er flott å kombinere med andre naturmaterialer som skinn, metall og naturstein, og er absolutt et av våre mest solgte.

Tekniske egenskaper

Bardal har en enkel vevstruktur i to-skaft og det benyttes kardegarn i både renning og innslag. Bardal har 62.000 i Martindale, er IMO sertifisert og tilfredsstiller brannkravet Crib 5 helt uten bruk av kjemikaler. Bardal er også  sertifisert i henhold til kravene til EU Ecolabel (EU Blomsten) som garanterer:

• Begrenset bruk av miljøskadelige stoffer
• Begrenset helseskadelige stoffer
• Redusert vann- og luftforurensning

Bardal - et klassisk, melert ullstoff

Bardal er et klassisk, melert ullstoff i en moderne og dempet palett.