Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Gandal

Gandal er designet av Per Bjørnsen i samarbeid med Skeie Seating. Tekstilet er spesielt utviklet for bruk i offentlige miljø som kino, teater og auditorier, og er ypperlig til kontormøbler. Gandal har en helt spesiell struktur som fremheves av 44 vakre tredimensjonale fargekombinasjoner. Gandal er et populært stoff som ofte blir valgt til miljøer som krever hardføre stoffer.

Design: Per Bjørnsen / Skeie | Colours: Ragnhild Nordhagen / Christiane Müller

 • Artikkelnr. 7261
  Komposisjon 96% ull / 4% polyamid
  Vekt 540 g/m
  Bredde 140 cm
 • Martindale (slitestyrke) 80 000
  Lysekthet (1-8) 5-7
  Gniekthet tørr (1-5) 4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Ja
  Flammesikring FTP Code: Part 8 (IMO)
  EN ISO 1021: Part 1+2
  Cal. TB117;2013
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke vaskes
  Tåler normal rensing
  Kan ikke klorblekes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Kilden

Inspirasjon

Gandal er designet av Per Bjørnsen i samarbeid med Skeie Seating. Skeie  har gjennom generasjoner produsert og levert stoler til plenumsaler over hele verden. Tekstilet er spesielt utviklet for bruk i offentlige miljø som kino, teater og auditorier. Det er selvfølgelig også ypperlig til kontormøbler.

Gandal er jacquardvevd med en jevn og myk overflate. Det har en helt spesiell struktur som fremheves av 52 vakre tredimensjonale fargekombinasjoner. Fargeserien er laget av vår dyktige og prisvinnende inhouse designer Ragnhild Nordhagen i samarbeid med farge- og material ekspert Christiane Müller fra det Amsterdambaserte industri- og interiørdesignstudioet Müller van Toll.

Tekstilet er meget slitesterkt og lett å vedlikeholde. Med jevnlig rengjøring holder det seg fint år etter år. Gandal et populært stoff som ofte blir valgt til miljøer som krever hardføre stoffer.

Tekniske egenskaper

Gandal er jacquardvevd med en ripsbinding. Innslaget er kamgarn i 100% ull og renningen er 85% ull / 15% PA (Polyamid). Polyamiden er en teknisk forsterkning i renningen, noe som gjør det mulig å ha en tynn renning uten å gå på bekostning av styrke. Polyamiden utgjør 4% av den totale komposisjonen. 

Gandal har 80.000 i Martindale, er IMO sertifisert og tilfredsstiller brannkrav uten bruk av kjemikalier. Amdal er også  sertifisert i henhold til kravene til EU Ecolabel (EU Blomsten) som garanterer:

• Begrenset bruk av miljøskadelige stoffer
• Begrenset helseskadelige stoffer
• Redusert vann- og luftforurensning

Gandal