Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Mandal

Mandal er en allsidig kolleksjon i 46 farger som gir uendelige muligheter. Tekstilet er lekent, elegant og moderne. Vi kaller Mandal for en "cool wool", fordi det er crisp, lett og fresht. I tillegg er det slitesterkt og har høye tekniske egenskaper. Den spennende og stramme overflatestrukturen er sammen med den rike fargeskalaen en uslåelig kombinasjon.

Design: Ragnhild Nordhagen / Colours: Ragnhild Nordhagen / Christiane Müller

 • Artikkelnr. 6470
  Komposisjon 98% ull / 2% polyamid
  Vekt 560 g/m
  Bredde 140 cm
 • Martindale (slitestyrke) 100 000
  Lysekthet (1-8) 5-7
  Gniekthet tørr (1-5) 4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Ja
  Flammesikring FTP Code: Part 8 (IMO)
  EN ISO 1021: Part 1+2
  Cal. TB117;2013
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke vaskes
  Tåler normal rensing
  Kan ikke klorblekes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Mandal

Inspirasjon

Under prosessen med å skape Mandal var det viktig for oss å lage en fargepalett og en allsidig kolleksjon med lang levetid, som sammen gir uendelige muligheter til å leke med og kombinere de ulike tonene og nyansene med hverandre. Ved å bruke fargene på en variasjon av måter, skapes levende og luftige rom og atmosfærer, forteller designer og produktdesigner Ragnhild Nordhagen.

Fargene vi omgir oss med påvirker oss mennesker veldig mye, de forteller en historie og de skaper en stemning. Utviklingen av Mandal har tatt tre år for å oppnå de korrekte tekniske egenskapene og det riktige utseendet. Noe av det mest utfordrende med utarbeidelsen av denne kolleksjonen, var å kutte 700 varianter til 46 utvalgte farger, i tett samarbeid med fargerimesteren vår Vidar Lilleespe og overflatedesigner og fargeekspert, Christiane Müller.

Mandal

46 vakre farger med uendelige muligheter

Mandal er en kolleksjon med et unikt fargeprinsipp der hvite og sorte kontrasttråder skaper ulike nyanser av de samme fargene. – Ved å veve fargene sammen med disse to ulike kontrastfargene så skaper man disse vakre fargeskalaene fra det lyse og lette, underbygget av de mørkere undertonene, forteller Ragnhild. 

Tekniske kvaliteter

Vi kaller Mandal for en "cool wool", fordi det er crisp, lett og fresht. I tillegg er det både slitesterkt og utholdende, skapt for at møbler og tekstiler skal ha lang levetid. – Mandal som tekstilprodukt har mange fordeler. Kvaliteten er lettere og flatere og vil slik være en smart tilnærming til det internasjonale markedet som ikke er så vant til ull, forklarer Ragnhild.

Mandal har 100.000 i Martindale og er sertifisert med Rattmerket, IMO og EU Ecolabel.