Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Redal

I Redal har vi kombinert ting vi holder kjær; naturlig varme, kvalitet og fargeharmoni. Et sted for øynene å hvile, la hånden stryke over, lene seg tilbake og være omgitt av komfort. Redal kombinerer livlige farger med naturlige, myke grå melanger. Med innslag tvunnet av tre farger, henter Redal frem de beste av de historiske fargene hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller

 • Artikkelnr. 5535
  Komposisjon 70% ull / 30% viskose
  Vekt 800 g/m
  Bredde 140 cm
 • Martindale (slitestyrke) 110 000
  Lysekthet (1-8) 5-7
  Gniekthet tørr (1-5) 4
  Gniekthet våt (1-5) 3-4
  Rattmerke Ja
  EU Ecolabel Ja
  Flammesikring EN ISO 1021: Part 1+2
  FTP Code: Part 8 (IMO)
  BS 5852: Part 2 (Crib 5)
  Last ned spesifikasjoner og sertifiseringer
 • Ulltekstiler har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører at det er enkelt å rengjøre. Vi anbefaler å ha fokus på jevnlig vedlikehold og rengjøring av våre stoffer. Under kan du laste ned vår vedlikeholdsguide som også inneholder anbefalte rengjøringsmetoder.

  Tåler normal rensing
  Kan støvsuges
  Strykes på moderat temperatur
  Kan ikke vaskes
  Kan ikke klorblekes
  Må ikke tørketromles
  Last ned vedlikeholdsguide

Fargepalett

Alt tekst her ...
Foto: Redal 185 Earthy Red / Heddal Stitched 265 / Koksdal 560

Inspirasjon

Redal består av livlige farger og naturlige melangerÅrstidene i Gudbrandsdalen er veldig tydelige. Det er noe eget å følge med på forandringene og fargespillet naturen byr på når årstidene skifter. Lag på lag med farger kommer frem, og det er dette som har vært inspirasjonen bak den unike fargepaletten til møbelstoffet Redal. Her møter livlige farger naturlige melanger, og du kan trekke naturfølelsen inn i hjemmet eller inn på kontoret.

At det alltid vil komme en ny årstid er noe vi kjenner godt til. I Gudbrandsdalen har både høst, vinter, vår og sommer en sin egen tydelige identitet og stemning, og det er noe vi responderer på. Redal er en studie i fargesammensetning hvor harmoniske fargeblandinger er inspirert av fargeskiftene i naturen. De vakre tonene og fragespillet er gjenskapt i en kombinasjon av ullgarn, linjer og strukturer. Fargene er harmoniske og rike. De ulike fargene i kolleksjonen er inspirert av naturen med alt fra dramatiske himmeltoner til naturlige jordfarger, mektige fjell og dype hav.

Tekniske kvaliteter

Det å jobbe med et ullmateriale som også kommer fra naturen gjør at fargene kan oversettes og det skaper et unikt resultat. Hver eneste farge i kolleksjonen består av tre farger som er nøye selektert og tvunnet sammen. Renningen er melert og skaper en effekt med lys og skygge. Det er en kunst å skape harmoni mellom innslagsgarn og renningsgarn. 

Veving på en fabrikk kan lett ansees som noe maskinelt, men det er først og fremst et håndverk. Vi foredler vakre materialer, og det er alltid en spennende prosess å se et nytt design i vevstolen for første gang når det vokser frem og blir til et stoff. Det er noe magisk og spesielt å se hvordan fargene blandes sammen.

Redal er utviklet gjennom en stor fargestudie, noe som har skapt et ulltekstil av høy kvalitet som også har et fantastisk fargespill og en rikdom i seg. Tekstilet har gode nøytraler og spennende kontraster. Komposisjonen består av ull og viskose som er naturmaterialer.

Redal