Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Hutigruten MS «Fram» - Norske ulltekstiler på ekspedisjon i arktiske farvann

MS Fram

MS «Fram» er et cruiseskip eid av Hurtigruten AS. Skipet er oppkalt etter polarskipet «Fram» som blant annet ble brukt av Fridtjof Nansen og Roald Amundsen.

Den opprinnelige Fram-skuta var det mest berømte oppdagelsesskipet i sin tid. Hurtigruten MS «Fram» er bygget som et ekspedisjonscruiseskip og er en eksepsjonell basecamp for utforskere. Skipet er bygd ved det italienske skipsverftet Fincantieri i Trieste, og kostet 68,6 millioner euro. MS «Fram» ble overlevert 27. april 2007, og ble døpt 19. mai samme år i Oslo. Skipet har siden gått i cruisetrafikk på Grønland i sommersesongen og i Antarktis om vinteren. Skipet er sertifisert for 400 passasjerer, og er spesialbygd for å gå i arktiske farvann.

MS Fram

Hurtigruten har siden 50-tallet benyttet tekstiler fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. På bildet vises et av tekstilene som illustrerer sprekker i en isbre designet av Pia Bjørnstad.

MS «Fram» er et skip som kombinerer avansert teknologi med sikkerhet, fleksibilitet og miljøvennlighet. Med viktige ekspedisjonsfunksjoner og teknologi tar MS «Fram» gjestene sine med på en oppdagelsesreise til planetens mest forlokkende og uberørte regioner. Om bord er komfort topp-prioritet. Oppgraderingen i 2022 har gitt alle de syv dekkene en fersk dose frisk, nordisk stil, mens utforskning og læring fortsatt står i sentrum. 

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik leverte spesiautviklede tekstiler til MS «Fram» da skipet ble bygget. Tekstilene ble utviklet av den annerkjente tekstildesigneren Pia Bjørnstad. Fabrikken har også levert tekstiler til den siste oppgraderingen av skipet.