Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Louis Vuitton kledd i ulltekstil fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Louis Vuitton

Under Milan Furniture Fair som gikk av stabelen i Milano 2022 kunne man se lekre møbler fra Louis Vuitton sin "Objet Nomades" kolleksjon kledd i ulltekstil fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Under Milan Furniture Fair som gikk av stabelen i 2022 i Milano, kunne man se lekre møbler fra Louis Vuitton sin "Objet Nomades" kolleksjon kledd i ulltekstil fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Utstillingen, som ble vist på Garage Traversi, presenterte stykker fra 14 designere over et tiår. Kolleksjonen "Objets Nomades" blander den respektive designerens kreativitet med Louis Vuittons "Art of Travel"-filosofi.

Tekstilene som vises er det elastiske ulltekstilet Prinsdal (Design: GU Design Team / Pia Bjørnstad) i spesialutviklede farger for Louis Vuitton. Superstretchen i Prinsdal gjør det mulig å strekke stoffet på møbler slik at formene virkelig kan fremheves.

I tillegg ble ulltekstilet Odal vist (Design: GU Design Team / Per Bjørnsen / Norway Says). Odal er et innovativt stoff med en tredimensjonalitet som gir full effekt av mønsteret. 

På forsiden av Wallpaper

På 1960-tallet laget nylig avdøde Paulin en rekke design for eksperimentelle sofaer som aldri materialiserte seg på grunn av finansielle problemer. Den kreative direktøren i Louis Vuitton valgte å bruke stoffet «Prinsdal» fra GU da de skulle realisere Pierre Paulins futuristiske sofadesign. Da det franske luksusmerket skulle gjenskape de 18 sofaene, var det modellen med Gudbrandsdalens Uldvarefabriks blå, elastiske ullstoff stoff som ble trukket frem på forsiden da Wallpaper omtalte utstillingen i januar i 2015. 

Stoffet er en ull-stretch i mohair og ull som, på grunn av sin unike kombinasjon av konstruksjon og materialer, er så elastisk at man faktisk kan trekke en ball med det. Stoffet føyer seg vakkert rundt dobbeltkrummede og organiske former. Pia Bjørnstad, som designet «Prinsdal», mottok prisen «Merket for god design» for møbelstoffet, og ullstoffet er omtalt på en rekke internasjonale designblogger.

Louis Vuitton