Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Renault MORPHOZ: En franskmann med norsk tvist

Renault
Foto: Fotografnavn

Designerne til Renault fattet særlig interesse for stoffet Prinsdal på grunn av den supre stretchkvaliteten og de sterke fargene.

Renault har designet en helelektrisk konseptbil som tilpasser seg brukerens behov. Renault MORPHOZ er en konseptbil som presenterer Renaults visjon om personlig og delt elektrisk mobilitet. Ikke minst har denne franskmannen fått en norsk tvist.


I april 2019 møtte Gudbransdalens Udlvarefabrik fra Lillehammer i Norge representanter for Renaults konseptbil-divisjon under Salone Mobile i Milano. De ble fascinerte av stoffene og produksjonen.

Foto: @renaultgroup

Foto: @renaultgroup

Fleksibel bil med fleksibelt materiale

Designerne til Renault fattet særlig interesse for stoffet Prinsdal på grunn av den supre stretchkvaliteten og de sterke fargene. Stoffet er en ull-stretch i mohair og ull som, på grunn av sin unike kombinasjon av konstruksjon og materialer, er veldig elastisk. Prinsdal inneholder en liten porsjon (2,5%) Elastan i garnkonstruksjonen. Vevkonstruksjonen er åpen og bidrar dermed til fleksibiliteten, og den endelige stretchen oppnås i etterbehandlingsprosessene etter vevingen.

Foto: @renaultgroup

Renault MORPHOZ representerer en ny familie av autonome, futuristiske og geniale elektriske modeller. Renault MORPHOZ tilpasser seg alle brukere og behov, kan endre sine fysiske dimensjoner og transformere seg til en av to versjoner - City og Travel.

Da Renault MORPHOZ ble lansert i begynnelsen av 2020, avslørte den et modulært interiør polstret med et eksklusivt, knallgult, norsk stoff fra Prinsdal-kolleksjonen. Stoffet er designet av Pia Bjørnstad, og mottok "Merket for god design" i 2015.

Bærekraftige valg

GU er produsent av høykvalitetsstoffer og er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 (Environmental Management System Standard). Vi er opptatt av å lage stoffer av naturlige materialer, og vi gjør vårt aller beste for å bruke de mest miljøvennlige kjemikaliene i produksjonen.

Renault

Renault MORPHOZ er et eksempel på hvordan bærekraft og innovasjon hører sammen.

Når det gjelder Prinsdal er både ull og mohair naturlige og bærekraftige råvarer fra sauer og angorageiter. Dette er et stoff av høy kvalitet med lang levetid. Både ull og mohair er fibre med naturlige egenskaper som absorberer vann. Som et resultat er det hyggelig og behagelig å sitte på denne typen stoff, og stoffet er enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Renault MORPHOZ er et eksempel på hvordan bærekraft og innovasjon hører sammen.

Renault