Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Stressless® med fokus på bærekraftige tekstiler

Stressless
Foto: Inger Marie Grini / Ekornes

Både Stressless® og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik er norske produsenter med lang historie som har høye kvalitetskrav.

Når du kombinerer Nordens største møbelprodusent fra Sykkylven med møbelstoffer i ull fra Lillehammer, skapes noe helt unikt og veldig aktuelt. 

Stressless® er stolte av sitt fokus på miljø. Da de begynte å lete etter en samarbeidspartner som kunne levere de beste ullstoffene som finnes, trengte de ikke å reise langt. Møbelprodusenten er overbevist om at det beste miljøvalget du kan gjøre i interiørsammenheng er å velge produkter av høy kvalitet, designet og utviklet med ekstra fokus på bærekraft - både gjennom valg av materialer og i produksjonsprosessen. Derfor har Nordens største møbelprodusent valgt tekstiler i ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik som et av alternativene.
Foto: Pål Laukli

Ull er et naturlig materiale som er slitesterkt og varig, noe som gjør det ypperlig til bruk i møbeltrekk.

Det har dukket opp et stadig tydeligere fokus de siste årene: vi nordmenn ønsker å handle trygt, det er stor etterspørsel etter norske kvalitetsvarer og vi har større fokus på å ta bærekraftige valg. Både Stressless® og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik er norske produsenter med lang historie som har høye kvalitetskrav. Noe av det viktigste vi kan gjøre for å tenke miljøbevisst er å ta ned forbruket, og velge kvalitetsprodukter som varer lenge.

Bardal

Vårt samarbeid med Ekornes og varemerket Stressless® er veldig spennende på flere måter. En fordel for forbrukeren er at de kan følge verdikjeden hele veien. Ekornes er en markedsledende produsent med høy grad av innovasjon, med eksepsjonell kvalitet og standard på produktene sine. Vi er en norsk produsent med lang historie som har høy kompetanse på ulltekstiler, og som er kjent for å levere kvalitetsprodukter med lang levetid. Så da Ekornes kontaktet oss og fortalte at de ville bruke tekstiler basert på ull, passet dette perfekt, sier Karen Lauvålien, salgs- og markedsdirektør i Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS.  

Et av resultatene er Clover, som er et tidløst blandingstekstil i en moderne og dempet fargepalett. Den glatte og myke overflaten understøttes av de dempede fargene. Clover er et tekstil med en varm og innbydende karakter, perfekt for interiører som fremkaller en hjemmekoselig og trygg følelse. Det er også en perfekt match for andre naturmaterialer som lær, metall og stein. Tekstilet er designet av Merete Haabeth Serrano og fargene er designet av Ragnhild Nordhagen og Christiane Müller.  

Ekornes
Foto: Inger Marie Grini / Ekornes

Navnet «Lyngdal» er inspirert av lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen.

Hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik foregår alle prosesser under samme tak, fra ullmottak til ferdig produkt, noe som er helt unikt her i landet. Her er det enkelt å følge verdikjeden hele veien. Over 60% av ullen som benyttes i produksjonen er norsk ull. Dette er så mye norsk ull i riktig kvalitet som det er mulig å få tak i. 

Ull er et naturprodukt med naturlig tekniske iboende egenskaper? Den trekker til seg fuktighet og er varmeregulerende. Det gjør at et møbel ikke vil kjennes klamt, men holde seg tørt og fint. Ull er selvrensende og har bakteriehemmende egenskaper, og er enkel å vedlikeholde. Du kommer langt med en klut og litt varmt vann. Materialet har god spenst, og holder seg godt år etter år. Det tiltrekker seg lite støv. Ikke minst er ull naturlig flammehemmende uten bruk av kjemikaler, og det er biologisk nedbrytbart.

Med norske råvarer i førersetet, og med bærekraft og kvalitet på menyen, har begge aktørene troen på at det norske møbeleventyret fortsetter.

Ekornes AS er Norges desidert største møbelprodusent med hovedkontor i Sykkylven i Møre og Romsdal. Selskapet er mest kjent for varemerkene Stressless og Svane. 

 

Les mer: En ullen fremtid (stressless.com)

Norsk ull