Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Heddal Stitched - Tradisjonelt møter moderne

Heddal Stitched

Heddal Stitched er et moderne tekstil som henspeiler til våre eldste tekstiltradisjoner. Tekstilet er inspirert både av skreddersøm og teknisk sportsbekledning. 

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen | Colours: Ragnhild Nordhagen / Christiane Müller

Designet utforsker de taktile egenskapene som gjør håndvevde tekstiler så tiltalende, og kobler dem med de strenge kravene som stilles til dagens møbelstoffer. Heddal Stitched utfordrer grensene for industriell produksjon og har et håndlaget uttrykk - med volum og elastisitet som i et strikkeplagg, og raffinement og kvalitet som stingene i ekte skreddersøm.

Heddal Stitched

Heddal Stitched er inspirert både av skreddersøm og teknisk sportsbekledning.

"Målet var å skape et moderne tekstil med kvaliteter fra tradisjonelt kvalitetshåndverk, der fargene er hentet fra sportssegmentet"

Tekstilet spiller sjelden hovedrollen når et nytt møbel lanseres, men de er utvilsomt en viktig del av helheten som gjør at vi trykker enkelte design til vårt bryst og gjør dem til klassikere. Designet, konstruksjonen og kvaliteten på tekstilet er avgjørende for at et møbel oppleves som godt å bruke og holder seg vakkert år etter år. Heddal Stitched er enda et  GU-produkt som er ment å vare i generasjoner.

"Heddal Stitched er inspirert både av skreddersøm og teknisk sportsbekledning. Målet var å skape et moderne tekstil med kvaliteter fra tradisjonelt kvalitetshåndverk, der fargene er hentet fra sportssegmentet," sier Senior Designer & Produktutvikler Ragnhild Nordhagen om det ideen bak det seneste tilskuddet til kolleksjonen.