Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Herringdal & Morgedal - Vakre, klassiske og ekslusive møbelstoffer

Herringdal & Morgedal

Herringdal og Morgedal ble designet av Kari Skogstad på midten av 80-tallet. Disse to klassiske møbelstoffene har blitt satt sammen i enn familie og har fått nye, dempede farger som skaper en varm atmosfære, og en følelse av kvalitet og velvære.

Design: GU Design Team / Kari Skogstad | Farger: Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller

I en tid hvor ting har fått høyere og høyere tempo, så er de rolige og harmoniske stundene ekstra viktige. Å kunne bruke tid på å observere har blitt en ny hverdagsluksus. Morgedal har vært en del av kolleksjonen vår i over 40 år, og Herringdal har vi hentet frem igjen fra arkivet.

Disse to kvalitetene står seg veldig godt sammen, og vi ser at det er tekstiler som passer veldig godt i tiden vi er inne i nå. Møbelstoffene har klassiske, grafiske mønstre. Herringdal er designet med et fiskebeinsmønster, og Morgedal har en diagonal. Dette er uttrykk man gjerne finner igjen i klassiske herreskredderi, gjerne i eksklusive ulldresser som blir vakrere med tiden.

Herringdal & Morgedal

Herringdal & Morgedal er møbelstoffer med klassiske, grafiske mønstre.

Vi blir mer og mer bevisste på at tingene vi omgir oss med eller investerer i ikke lenger er kortsiktige valg. Det skal gi "noe mer", ha en åpenbar verdi og lang levetid. Bærekraft har blitt et ord vi benytter ofte, og bevissthet i valgene vi tar og hvordan de påvirker miljøet har blitt en del av livsstilen vår. Disse tekstilene ha kvaliteten, mønstrene og utseende som gjør at de kan vare lenge. De nye dempede fargene er harmoniske og tidløse.

Ullstoffer er veldig gode å jobbe med. De er veldig formbare og omslutter møblene og formene på en eksepsjonell måte. I tillegg har ull mange naturlige egenskaper, og en høy slitestyrke.

Herringdal & Morgedal