Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO /EN

Redal - Livlige farger og naturlige melanger

Redal

I Redal møter livlige farger naturlige melanger, og du kan trekke naturfølelsen inn i hjemmet eller inn på kontoret.

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller

Årstidene i Gudbrandsdalen er veldig tydelige. Det er noe eget å følge med på forandringene og fargespillet naturen byr på når årstidene skifter. Lag på lag med farger kommer frem, og det er dette som har vært inspirasjonen bak den unike fargepaletten til møbelstoffet Redal. 

Redal

Det er noe eget å følge med på forandringene og fargespillet naturen byr på når årstidene skifter.

At det alltid vil komme en ny årstid er noe vi kjenner godt til. I Gudbrandsdalen har både høst, vinter, vår og sommer en sin egen tydelige identitet og stemning, og det er noe vi responderer på. 

Redal er en studie i fargesammensetning hvor harmoniske fargeblandinger er inspirert av fargeskiftene i naturen. De vakre tonene og fragespillet er gjenskapt i en kombinasjon av ullgarn, linjer og strukturer. Fargene er harmoniske og rike. De ulike fargene i kolleksjonen er inspirert av naturen med alt fra dramatiske himmeltoner til naturlige jordfarger, mektige fjell og dype hav.

Det å jobbe med et ullmateriale som også kommer fra naturen gjør at fargene kan oversettes og det skaper et unikt resultat. Hver eneste farge i kolleksjonen består av tre farger som er nøye selektert og tvunnet sammen. Renningen er melert og skaper en effekt med lys og skygge. Det er en kunst å skape harmoni mellom innslagsgarn og renningsgarn. 

Veving på en fabrikk kan lett ansees som noe maskinelt, men det er først og fremst et håndverk. Vi foredler vakre materialer, og det er alltid en spennende prosess å se et nytt design i vevstolen for første gang når det vokser frem og blir til et stoff. Det er noe magisk og spesielt å se hvordan fargene blandes sammen.

Redal er utviklet gjennom en stor fargestudie, noe som har skapt et ulltekstil av høy kvalitet som også har et fantastisk fargespill og en rikdom i seg. Tekstilet har gode nøytraler og spennende kontraster. Komposisjonen består av ull og viskose som er naturmaterialer.

Redal