Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

Mandal - Sofistikert lekenhet

Mandal

Fargespekteret til Mandal er inspirert av naturens sesongskifter og globale impulser. Resultatet er at vi nå kan lansere og komplementere kolleksjonen vår med et tekstilprodukt som står for noe helt nytt med sitt moderne uttrykk, sin rike fargeskala og sine tekniske kvaliteter.

En prosess og en reise, som har tatt tre år

Vi har gått i skogen. Sett solstrålene leke mellom trærne, tråkket på myk lyng og sett blå himmel forvandles til et teppe av grå skumring. Vi har vært på fjellet. Sett den fargerike mosen bre seg utover det grå berget, myrullen vinke i morgenbrisen og isblå tjern glitre under oss. Og vi har reist utover landegrensene. Sett arkitektur som er høyreist og imponerende, utforsket gater vi ikke har vandret i før, hørt nye språk og sett kunst som har berørt og inspirert oss.

Mandal

Mandal er tilpasset det internasjonale markedet med sitt moderne uttrykk og sin rike fargeskala.

Og hele veien har dette vært en prosess på tre år, der vi har hentet farger og inspirasjon til den nyeste kolleksjonen vår; Mandal. Et moderne vevet tekstilprodukt som tråd for tråd bringer noe helt nytt inn i kolleksjonen vår. 

46 vakre farger med uendelige muligheter

– Under prosessen med å skape Mandal var det viktig for oss å lage en fargepalett og en allsidig kolleksjon med lang levetid, som sammen gir uendelige muligheter til å leke med og kombinere de ulike tonene og nyansene med hverandre. Ved å bruke fargene på en variasjon av måter, skapes levende og luftige rom og atmosfærer, forteller designer og produktdesigner Ragnhild Nordhagen.

– Fargene vi omgir oss med påvirker oss mennesker veldig mye, de forteller en historie og de skaper en stemning. Utviklingen av Mandal har tatt tre år for å oppnå de korrekte tekniske egenskapene og det riktige utseendet. Noe av det mest utfordrende med utarbeidelsen av denne kolleksjonen, var å kutte 700 varianter til 46 utvalgte farger, i tett samarbeid med fargerimesteren vår Vidar Lilleespe og overflatedesigner og fargeekspert, Christiane Müller.

Mandal er en kolleksjon med et unikt fargeprinsipp der hvite og sorte kontrasttråder skaper ulike nyanser av de samme fargene. – Ved å veve fargene sammen med disse to ulike kontrastfargene så skaper man disse vakre fargeskalaene fra det lyse og lette, underbygget av de mørkere undertonene, forteller Ragnhild. 

Mandal

Utviklingen av Mandal har tatt 3 år, der 700 varianter er kuttet ned til 46 utvalgte farger.

Teknisk slitesterkt, estetisk moderne, vakkert og edgy

Vi kaller Mandal for en "cool wool", fordi det har en lett vekt og en tett vevkonstruksjon i kombinasjon med freshe farger. I tillegg er det både slitesterkt og utholdende, skapt for at møbler og tekstiler skal ha lang levetid. – Mandal som tekstilprodukt har mange fordeler. Kvaliteten er lettere og flatere og vil slik være en smart tilnærming til det internasjonale markedet som ikke er så vant til ull, forklarer Ragnhild.

Sofistikert lekenhet

Mandal er en allsidig kolleksjon med mange muligheter. Det er lekent, elegant og moderne. Den spennende og stramme overflatestrukturen er sammen med den rike fargeskalaen en uslåelig kombinasjon. Dette gir oss og kundene våre et perfekt utgangspunkt til å mixe farger på en leken måte, men likevel med stilren nøyaktighet. Vi kaller dette konseptet for sofistikert lekenhet.

Mandal

Mandal er en kolleksjon med et unikt fargeprinsipp.

Mandal